Woensdag 29 t/m vrijdag 31 maart 2023 is het tijd voor het voorjaarscongres van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP). Daarbij zijn weer diverse momenten waarop je meer kunt leren over werken met ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid. Bijvoorbeeld:

Woensdag 29 maart Plenaire sessie 16.00-17.30u met o.a. Anne Marsman – Eigen ervaring (g)een probleem?!

Donderdag 30 maart Workshop (W19) 9.00-10.30u Good practices en gouden regels bij het werken met
ervaringskennis. Workshopleiders: Simona Karbouniaris, Miriam Leunig

Vrijdag 31 maart Symposium (S41) 9.00-10.30u De persoonlijke factor in een hulpverleningscontext:
verwaarloosd en ondermijnd. Met o.a. “Implementatie van ervaringskennis vanuit een organisatie perspectief” en “Ontwikkeling van ervaringsdeskundigheid onder psychiaters, een cultuuromslag
nodig?”

Het voorjaarscongres staat dit jaar ook stil bij het feit dat homoseksualiteit 50 jaar geleden werd geschrapt uit de DSM. Een aantal programma onderdelen zijn speciaal rondom de ervaringen van LHBTIQ+ opgezet, in het programmaboek herkenbaar met het regenboogvlaggetje.

Meld je vooral aan via de congreswebsite

Er is ook weer een informeel samenzijn van Te Gekke Intervisie, tijdstip volgt nog. Wil je hierbij graag aansluiten maar zit je nog niet in de TGI whatsappgroep? Mail dan naar tegekkeintervisie[at]gmail.com